Tuesday, October 4, 2011

~review-all in 2 cloth diaper(AI2) & all in 1 cloth diaper (AIO)~

baru2 ni berjaya lagi menambah 3-4 keping cd utk aqil raziq.
bnyk beli yg plain je.
sebenar nya lg suka yg printed tp sbb bila fikir nak pakai kat dlm je,
so, kubur kan niat tu....



yg AIO ni, pink color youuuu...
member ni bg free sbb beli 5 cd..kira beli 5 percuma 1..
sapa x nak kan...pink pun pink la....
masa 1st time pakai kan kat aqil, suka sgt sbb x bulky...
cd yg biasa pakai kan kat aqil, nmpak bulky sikit.
kalau aqil pakai jeans pun kenkdg x muat....
tp kelemahan dia cpt bocor.
ye la..sbb 1 insert ke kat dlm tu kan...
aku ada bc kat forum, diaorg kata kalau nak tahan lama,
tambah je la lagi satu insert kan.
ada brand plak yg mmg ada poket utk letak extra insert
tp yg aku punya ni xde la plak.
x kisah la.
so, bila 1st time pakai pastu bocor,
aku just pakai kan sekejap je la. paling lama pun 2 jam je...
so far so good....senang nak cuci sbb xyah kuar kan insert.





ni plak CD AI2...
beli brand lunatots..
sj nak try.
1st2 tgk eee..mcm kecik je cutting dia.
mcm x sesuai utk aqil..tp gamble jugak, beli.
aqil yg pilih color merah even mama nak color peach..:)
sbb aqil nak pakai kan, so, bg chance kat aqil pilih..:)
br sekali pakai..tu pun pakai kan kejap je sbb mama takut bocor.
mcm x confident je cd ni boleh tahan lama x bocor...
heh3x...
tp senang la sbb just bukak je insert tu.
pastu kalau x bocor tepi2 tu, boleh je tukar insert je...
tp aku xde la beli extra insert..
1 extra insert lunatots berharga rm29.90
nnti2 la boleh tambah lagi insert tu.
mmg best sbb x bulky..mcm AIO jugak la....

nnti2 nak tambah la koleksi lg
tgk kat fb tu, mak io...mcm2 la design..
rambang mata..kalau nafsu x kuat mmg terjebak la...
tp alhamdulillah nafsu nak membeli tu masih kuat..:)

so far, mmg jimat la pakai cd ni.
aqil skrg ni kat rumah bbsitter je pakai pampers.
lepas mandi ptg tu, suruh bbsitter pakai kan cd terus.
so, kira nya hari biasa, malam je la dia ber cd
kalau weekends or time mama cuti, mmg aqil fully cd...

hr tu jugak ada beli coola baby saiz xl.
utk ajmal sbnar nya.
tiap2 mlm pakai kan kat ajmal..
tp ajmal xde pun kencing...
sbb sebelum dia tdo, dia dah kencing...
tp harus la berjaga2 jugak kan...
tu yg kena pakai kan tu.
kalau dia nak kencing tgh2 malam tu, dia kejut kan mama...
so, kalau ikut kan xyah pakai kan cd tu..
tp aku pakai jugak..buat nya dia x terjaga utk kencing..
satu hal plak nak kena cuci tilam bagai.

aqil plak, bila tgk cd cl ajmal,
dia suka...sbb cd xl coola baby ni butang dia x sama color dgn cd tu..
nmpak mcm menarik....
bila pakai kat aqil, kecik kan sikit, ok je.....
actually beza saiz xl dgn saiz biasa tu ialah lebar dia...
sbb aku tgk, panjang dia sama je dgn coola baby biasa....

aku ni xde la xpert sgt pasal cd ni...
mn yg aku tau tu semua melalui pembacaan kat forum,
tnya otai2....
malu bertanya sesat jalan kan...

jom sama2 ber cd..:)

6 comments:

Nurull 101 said...

nana..kalo taknak pakai 2 insert sbb nampak bulky.. boleh try pakai yg bamboo charcoal ape tah nama die... sbb insert ni mcm2 jenis jugak...kene baca review blk..ehehe.. huda dulu jap pakai CD. skrg..MALAS.. ahaha...tah bila nak start blk dah.. igt nk start ajar potty training...elok pakai CD. die akan cepat belajar...

Queen said...

huhu..tgk mmg comel.tp bile pikir kene basuh tu..mcm..ermm..ermm...hehhehe....M betul saya ni.. =p

nieda said...

jimat pkai cd, sekarang ni nida jarang pakai kt humaira...cuaca asyik hujan je so pampers ajelah dia

Ermayum said...

byk kali jumpa ana lupa nak cakap psal cd - qayyum tak leh pakai le yang tuhari kecik, pakai kejab ja tuhari - dia montot and panjang - so even if akak nak ber cd susah skit heheh

watyz said...

masa ngandung cita2 nak bli gak. last2 smpi ke sudah x bli pon... :)

~ana~ said...

huda-no istilah malas dah sbb bila cd makin bnyk, rs makin senang sbb boleh kumpul bnyk2 dulu, br basuh dgn w.machine. kalau time cd sikit dulu mmg rs malas sbb tiap2 hari nak kena hand wash..:)

nik-xpe..akak doa kan virus R dtg..:)

nieda-tu la..mmg jimat la even awal2 kena kuar lebih sikit utk beli cd2 tu...

sis ermayum-lor apasal x cakap. btw, ajmal pun ketat skit. sbb tu ana beli saiz xl utk dia. xde la ketat sgt...

watyz-xpe..utk 3rd nnti boleh la kot...:)