Monday, October 31, 2011

~oreo cheese cake~

oreo cheese cake, di buat sempena konvokesyen yuhanis.
hr tu tnya dia, nak kek apa...
dia nak oreo cheese cake yg pernah aku buat dulu tu..
yg versi no bake tu..
tp aku pujuk dia suruh try yg ni plak since aku mmg nak buat kek nih...
hah3x..kalau mcm tu baik aku buat terus xyah tnya dia kan....

di pagi sabtu tu sambil2 berborak, sambil buat kek ni...
kesudah nya terlebih letak tepung gandum..
hu3x..nasib baik la jadi kek...
pastu berborak2 lagi smpai terlupa kek dlm oven, terhangit sikit...
seb baik tetiba..tinggggg...dtg idea nak curah coklat masakan atas tu...
seb baik la menjadi...alhamdulillah....

lepas kuar dr oven, sejuk kan pastu kuar kan dr loyang...






rupa setelah di hias..yg 1 slice dah terpotong tu aku la punya kerja..punya la x menyabar nak rs, terus potong...hah3x...
ingat kan nak hias lagi dgn strawberry ke, buah kiwi ke..tp x sempat nak berkejar g beli...
xpela...mcm tu pun dah ok kan...

resepi nnti2 la aku bg erk...:)
dah lambat la nih....

8 comments:

mama tisya said...

oh ni yg jenis bakar...hah kalo ltk strawberry lg mengancam

mama_umar_maryam said...

ya rabbi...meleleh2 haa..ok,bagi aku time raye haji buat,ahahaha

Afne said...

tak dpt pun...??

Nurull 101 said...

sedapnye...rajinnye nana masak2 ekk

rATu kEBaYA said...

ni mesti sedap ni.. rasa yg terbakar tu aishah suke.. sebab ada rasa pahit2 sikit.. yummy..

Nieda said...

coklat meleleh ..mesti best layan cheese cake ni kan.

Ermayum said...

anaaaaaaaaaaa menggodanya nak jugakkkkk

~ana~ said...

sis erryn-tu la..kalau letak strawbeery mesti gorjes..:)

zety-bila buat jgn lupa upload. aku nak tgk...

afne-eh x dpt erk...hah3x...

huda-sbb nak mkn kena la rajin...

aishah-yup..yummy...

nieda-tu la...nnti nieda buat la..:)

sis ermayum-ok, nnti kita jumpa insyaallah ana buat..