Friday, October 28, 2011

~aquaria,klcc~

cerita pasal rombongan dr trg x habis lagi...
sepatut nya ptg sabtu tu lepas konvo yuhanis, diaorg terus gerak balik trg..
tp kami (read; aku dan kak) dok pujuk2 x payah balik lg...
akhirnya termakan jugak pujukan kami....
lepas konvo tu, terus diaorg g rumah kak...tdo rumah kak plak....

actually nak suruh diaorg balik ahad tu sbb kak nak ajak diaorg g aquaria...
ahad pagi tu, kami pun pergi la join berkumpul kat rumah kak...
ingat kan xnak pergi aquaria sbb dulu dah pergi.
tp sbb kak, ma, che ngah duk ajak2 jugak,
maka kami pun okla....
lgpun dulu pergi ms aqil baby lg...

smpai ke aquaria pun dah tghri...parking semua penuh smpai kena parking kat klcc..
sbb weekend satu hal, plak tu kat kl convention center ada pameran home deco kan..
lagi la penuh...tiket

rm 35 utk dewasa
rm 25 utk kanak2 (3-12thn) & warga emas (6o thn ke atas)


gmbr x bnyk sgt sbb aku ingat kan aku dah copy semua dr kamera ayah lan..tgk2 xde plak..
ni mengharap kan gmbr dr hp aku je...ni pun aku pilih2 je..malas la nak upload gmbr..
internet lembaps....
dgn yuhanis, kak, chiq mungkin lagi bnyk gmbr kot...
apa2pun pergi kali ni best sgt sbb ajmal dan aqil dah pandai tgk fish2 semua...
semua org (kecuali aku, ma dan mr azam) adalah jakun tgk ikan...
hah3x....
ayah tu lg la...punya la xnak masuk sbb malas...
bila kitaorg paksa jugak masuk, dia yg terlebih excited....
kak dgn chiq xyah cite la....sgt2 jakun bila tgk ikan bnyk...hah3x.....



















ok korang...happy friday...
esok cuti...best nya...:)

6 comments:

Afne said...

bestnya dpt jln hujung minggu :(

Cik Ina Do Do Cheng said...

ayak 250 gm tepung gandum dengan 1 sudu makan (rata) serbuk penaik. Hasilnya tetap sama.

cik ina belum pernah sampai ke sini, senang nak bawak firdaus gi sini, kesian dia.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku rasa budak2 mmg suka bwk masuk sini .. tgk mcm2 jenis hidupan laut ;-)

Farrah Hasna said...

x pernah smpi lg cni..tiket utk dewasa n kanak2 brape eh?

Ermayum said...

x masuk petrosains sekali? situ pun best :)

~ana~ said...

afne-jenjalann ramai2 mcm ni mmg best..:)

kak ina-thanks...nnti kak ina ajak la firdaus dtg sini mesti dia suka..eh x lupa jugak, husband akak. dia pun mesti suka..:)

kak d-tu la pasal tp kecik je tmpt ni pusing kejap je dah habis...

farrahnnti boleh la bw anak2 time cuti nnti..:)

kak ermayum-x masuk pun situ sbb diaorg sibuk nak balik...ooo best erk situ...