Thursday, October 27, 2011

~wong solo bandar sri permaisuri~

sebelum bergerak ke uitm shah alam tu, kami makan2 dulu la..
nnti dah masuk dalam uitm tu xkan nak kuar lg g mkn kot..xde nya la....
ni aku dgn kak la punya plan. nak bw diaorg semua mkn sini
so tukar selera sikit...moh kita mkn mknan indon plak....
aku kerap mkn kat wong solo berbanding AP(ayam penyet)..
ntah la..mungkin sbb dah terbiasa kot.
dulu mr azam la perkenal kan wong solo ni kat aku.
kitaorg pergi yang kat taman dagang. pastu klau nak mkn, mmg g situ je sbb situ rest dia besar dan luar...
pernah jugak mkn wong solo kampung baru tp rest. dia kecik sikit la
kat bangi pun ada wong solo ni tp x pernah try...
kat bndr sri permaisuri ni pun br je lg bukak....
rest dia kat shop lot yg sama dgn kayu nasi kandar tu...
deretan perodua tu.....

br2 ni bc blog nieda, br tau, wong solo ni ada jugak kat seksyen 7 shah alam
cisss..klau tahu, mkn kat shah alam je hr tu..xde la nak rushing2 hr tu...
ok, jom tgk gmbr....


ayam bakar...aku skrg ni order ayam bakar je sbb x tahan..ayam penyet tu pedas sgt...dulu ingat kan sambal yg kat atas ayam penyet tu pedas, rupa2 nya ayam tu yg pedas...mmg x tahan...tu yg order ayam bakar je..sedap jugak....


ni pun ayam bakar...


pecel lele (ikan)


side order-empal sapi(daging) dgn sup ekor dan sotong celup tepung. sotong celup tepung xde gmbr plak..


menikmati dgn rakussssss














pengsponsor....


al kefitaman.....hah3x....xpela..bkn selalu pun kan....

alhamdulillah....kenyang perut suka hati...
br la semangat nak g majlis konvo kan...:)
tp on the way ke shah alam tu jd x semangat sbb jln jammed...
kami semua (3 kereta) penuh kecuak kan...
sbb takut lmbt...
nasib baik la sempat smpai sebelum pukul 3. tp tu pun org semua dah masuk dewan.

yuhanis plak, seb baik x nangis sbb mak dgn abah x smpai lg...
hah3x..kesian yuhanis, dah la x join kami mkn2 pastu kami plak smpai lmbt...
xpela...janji semua dah selamat..kan..kan...

5 comments:

watyz said...

sesekali makan lain dr yg lain.ai pon nak kefitaman tgk bil nye. tp puas hati gak la sbb makan reramai. kalo sorang 2 bil gitu mau kena tampau. hahahha

mama tisya said...

lpr plak tgk ayam bakar...kena pegi mkn lg ni

Cik Ina Do Do Cheng said...

rumah baru cantik, gambar pun besar. teringin nak makan restoran cam ni yang jual masakan indon, sedap.ayam penyet pun cik ina belum pernah makan lagi

nieda said...

uitm tgh konvo mmg jalan akan sntiasa jammed.. nieda suka mkn kt wong solo shah alam sebab ada meja ala2 mcm jepun, so mkn kena bersila...mcm best aje.hehe..tak pasti tmpt lain..nk pitam tgk harga mknan tu

Ermayum said...

last week i makan ayam penyet 3 kali gilos wan solo ada kat sec 7 shah alam gak
but i suka lagi version ayam penyet RIA kat sec 11 wan solo pedas bangat fuuuhhhhhhh