Friday, October 21, 2011

~makanan~

hi korang, salam friday..:)
ptg semalam hujan membawa smpai ke malam kan...
best nya tdo...
tp aku penat sikit sbb melayan tetamu br smpai dr trg...
seronok bila ramai2 berkumpul kat rumah...
even rumah sekankang kera..
tp bila tiba2 tgk rumah penuh waaa...best nya....

malas plak nak upload gmbr pg ni sbb ingat nak online kejap je ni...
nak masak utk breakfast plak...
ayah aku, bgn pagi2 minuman kena dah sedia atas meja.
kalau x, asyik la ulang alik ke dapur...

jenguk2 kat draft, tgk ada gmbr 2-3 minggu lepas aku upload....
gmbr mknan la....apa lg kan..dah kata kuat mkn kan...gmbr mkn je la yg sesuai..:)

gmbr 1-cucur bilis. dah lama teringin nak buat, pastu buat la jugak utk breakfast. bw bekal ke ofis....nikmat dpt mkn cucur bilis sendiri.....weekend tu teringin lg, pastu buat jugak, sekali tu aku tersilap letak self-raising flour...waaa....masuk cik tong je la jawapan dia...sadis je aku rs...



gmbr ke-2-puding roti. leh kerana buat cucur bilis x jd, maka, xtau nak breakfast apa. nmpak je roti, terus la nak buat puding roti. klau x silap, ada terbc kat blog sis zarin, kalau nak lg sedap bread puding ni, kena toast kejap. so, sj je la aku toast kejap..hasil nya mmg sedap la berbanding x toast...:)



eh aku terdelete plak gmbr no 3. malas dah la nak cite...ok dah....jumpa lagi di lain hari...bye..:)

5 comments:

rATu kEBaYA said...

puding tu nampak sedaplah ana..

nieda said...

cucurbilis makanmasa panas2 dan masa hujan mmg layannnn

~ana~ said...

aishah-puding versi campak2 je tuh..:)

nieda-mmg terbaik..:)

watyz said...

aty pon wat puding roti hr ahad malam wat sarapan isnin smlm...tp x pernah wat sos nye.. hehehehe

Ermayum said...

kalau letak self raising floor jadi apam la kan hehe ada gak org jual cokodok gebu cam tu, tak suka gak potong stim kan