Thursday, October 28, 2010

~calar dan kemek~



x pasal2 pagi ni kena ceramah free dr mr azam...
aku pun x perasan bila kena...
pg semalam mr azam drive, smpai ofis dia aku sambuung drive ke ofis aku..
masuk parking mcm biasa...

tghri keluar lunch...rs nya kiri kanan tu xde kereta masa park kereta tu..
tp ms nak balik tu kiri kanan dah ada kereta...
tp ms tu x perasan sbb nak cepat...

ptg tu balik singgah giant...
parking kat luar je, so mmg xde kereta la kiri kanan...

balik ptg tu, sebelah kiri mmg xde kereta...
pastu kuar balik g ambik mr azam...
ms masuk parking balik, x perasan lg...tp mmg xde kereta sebelah kiri tuh...
pg td pun tgk kosong je sebelah kiri kereta means xde kereta la...

tp camna bleh ada calar dan kemek ni...
sedih tau...

mr azam tnya;

'u ni x sayang kereta ke?'

huh..sedih aku...kalau aku buat mmg la aku mengaku...
cth hr tu aku ada langgar tiang besi kat maybank jalan raja muda...
ada calar sikit...aku mengaku kat dia...
sbb nak suruh dia wax sbnar nya
tp mmg la..apa aku buat, aku mengaku la...

ni mmg aku x buat lgsg...mmg x perasan langsung bila kena...

mr azam kata mungkin ada org aim our mini car kot..
sbb lately mini car selalu sgt kena calar...
nasib baik hilang kalau wax....

sedih tau mr azam kata aku x jg kereta...
hu3x...seb baik dah peluk cium dgn dia pg td..
kalau x..melopong la...aku g je keje terus..
hah3x...hah..ada hati tu nak buat dosa lg...

on the way ke ofis, mr azam hntr msg mintak maaf...
dia kata dia x bermaksud utk tuduh aku yg buat...
heh3x...i love u dear..:)

erm ntah la..
aku mengaku la aku ni jenis x jg kereta sgt..
selama ni mini car ni, a-z semua mr azam yg handle...
aku cuma tau bw je.....
tp ada jugak la benda2 kecik yg aku handle...
cth..isi minyak..hah3x...
dulu isi minyak pun mr azam buat tau...
tp lama2 dia ajar aku..aku mmg x reti nak isi minyak...
skrg mmg dah reti la....

nmpak gaya mmg sampai bila la aku x bw kereta lagi satu tu...
kereta ni pun mcm ni gaya bila aku bw..
kalau bw kereta lg satu xtau la....
hu3x....

mungkin ada yg kata..ala sikit je tu..xde apa la..
ye la..sikit pun tp nmpak kecacatan dia...
kami byr kereta tu dgn hasil titik peluk kami tau...
hu3x..sedih...sedih..

smpai skrg aku masih fikir....
time bila kereta aku ni kena...
aku rs mungkin org x sengaja kot..
nak kata sengaja mcm x mungkin....
lgpun x baik berprasangka buruk kan...

16 comments:

Nana said...

adoiyai...
sama je kita ni mgu lepas calar langgar moto adik hehehe

SyidaGorjes said...

jgn prasangka buruk.
doakan org yang buat tu takkan buat kat org lain pulak.

A D I A said...

i rasa budak kecik yg buat kot. duk main2 duit syiling ke apa2 yg tajam pastu nak test power, mini u jadi mangsa.

tiada unsur khianat disitu.

SitySha said...

aku pon sama,x nk bg aku bwk kete sbb aku speeding,kete aku pon same x bg bwk..huhu

jenanese said...

wow!!!baeknye mr azam...mintak maaf dgn wife..bukan senang laki nak mintak maaf..

itangmanih said...

bumper keta kitorg pun tetiba calar kt sblh kanan...abg yg perasan,akak yg dok bwk x perasan pun...huhu...rs bersalah tp apa nk buat kan...dhla bumper keta tu x repair2 lg since accident dulu...adehhla...

~ana~ said...

nana, xpe lg kalau calar, wax boleh hilang kan..kalau kemek ni payah sikit...hu3x...

~ana~ said...

statement akak gorjes buat saya insaf..terima kasih akak gorjes...

~ana~ said...

adia, i x rs budak kecik...i rs mmg ada org x sengaja or i yg x sengaja terlanggar apa2 tp i x perasan...

~ana~ said...

pn ct, lg haru koo...x leh bw keta lgsg la..

~ana~ said...

jenanesa,

dah buat salah, harus la mintak maaf kan...:)

~ana~ said...

akak, hah3x...bleh plak jd tetiba kan...hah3x..wax hilang kot kalau calar ni...erm..yg kemek xcident tu x nmpak la...

Hairil Rizal said...

Takpelah...ckit je tu. Kasi polish sket tak nampak la sangat.

Cheers!

itangmanih said...

mm hajat hati mmg nk tukar je bumper tu utk kali ke2...sbb leh claim insurance kakak yg langgar akak ari tu...tp x tau bile nk pi antar repair..mmm..kemek mmg x nmpak tp bumper tu dh renggang dh..

~ana~ said...

hairil rizal, yg bab calar x kisah sbb boleh polish kan...yg part kemek tu???

~ana~ said...

akak, kalau renggang, baik tukar je terus..hu3x...sementara ada kereta 2 ni...