Monday, October 18, 2010

~xtvt hari minggu~

hari minggu ni banyak berjalan la plak rs nya..
but alhamdulillah xde la penat sgt...

sabtu, mr azam keje siang..
saya plak gigih bw anak2 ke rumah MIL....
sbb nak hntr supplement FIL...
kesian la plak, dah lama putus stok,
kami plak asyik bz, x sempat nak hntr..
gigih je bw 2 org tu...
seb baik xde menimbulkan sebarang masalah...
alhamdulillah....



ptg balik tu, 2-2 tdo dlm kereta...
maka nya kena tunggu mr azam smpai utk angkat sorg..
seb baik ms balik tu, dan nak dekat2 waktu mr azam balik keje...
mr azam ajak g ikea la plak...
dah lama sungguh x ke ikea...
idea utk 'meng' deco bilik tdo sudah smpai...
erm..idea dah ada, cuma nak survey brg...

maka nya bergerak la kami ke ikea...
so, dah jumpa brg2 nya..tp rs mcm x sesuai..
kena perlu kan bnyk lg pencarian agar mendapat hasil yg mantop...
maka ini la hasil di ikea....



-sangkut tu sj aku beli sbb murah..nak buat sangkut apa, aku pun xtau...
-pingan plastik utk ajmal...kesian dia xde pingan nak mkn...
-biskut raya....ajmal irfan punya kerja...dia nmpak coklat, so, dia ingat coklat la...seb baik bila mkn, biskut tu pun dia mkn..kalau x.....erm..dah la tu, kalau nak mkn siap request pink...alkisah nya atas biskut tu, ada color putih dan pink...nak mkn color pink je..aduhai anak ku...
-tempat duduk tu aku nak beli sbb kerusi kecik aku kat toilet dah pecah....aku guna ni utk basuh bj...aku kan basuh bj guna tangan.....penat mencangkung tau...

erm..ada lg sbnar nya...gelas hijau....ala..gelas murahan yg rm2.90 tu..semua color dah ada, color ijau je xde lg...so, beli la color hijau satu..

balik2 tu lapo plak, mkn kat sup meletup jap..smpai rumah, kul 1030 mlm..fengsan....

ahad, mr azam keje dr pg ke mlm..ingat kan nak duk rumah je...

sekali adik aku tepon, bgtau our cousin (anis) dr shah alam nak dtg, so, kami berlima (termasuk 2 org budak kecik tu) keluar la berjimba....g midvalley je pun....

beli kasut utk aqil...ye la...org dah bleh jalan kan..excited la....

beli kan jugak botol air utk aqiil..tp dia mcm x reti minum dgn straw....dia lg prefer minum cawan..sbb dah biasa kan....

beli pingan dan cawan plastik utk ajmal..bkn main lg excited....xde la yg ben 10 punya..beli yg theme kereta...kereta apa ntah..

pastu beli spender jugak utk ajmal..spender spiderman...terus balik rumah pakai spender...yo yo oooo je ajmal nih....beli apa lg erk..lupa la...gmbr pun lupa ambik....


pakai kasut baru..



balik tu dah kat kul 6 dah....
buat pizza utk mkn mlm.....
seronok bila berkumpul mcm ni....even kami 3 org tp bila dah lama x jumpa...
best je borak....anis plak x abis2 layan ajmal...ajmal suka la tu bila org layan dia...
mkn pizza panas2 sedap sungguh rs nya....
kesian anis, ni br merasa mkn pizza k.na kan.....padahal dah berkurun k.na buat...
tu la....malas lg nak mari rumah k.na....
kalau mr sokmo, confirm k.na masak sedap2 mcm mak....hah3x....

pastu around 830 gerak ke shah alam plak..hntr anis...
driver xtau jalan...aduh...g klang bleh je tp g shah alam x reti....
smpai rumah dah kat kul 10, 2-2 pun dan tdo...
kak plak terus balik jalan duta...
aku plak, kemas2 dapur sbb td x sempat kemas...
rehat, tunggu mr azam balik....dah..

tu je la cite di hari minggu...
korang?

10 comments:

rATu kEBaYA said...

banyaknye aktiviti sabtu ahad.. penat takpe yang penting happy

~ana~ said...

tu la..penat tp happy...:)

Nana said...

kita berkenan sgt pingan budak ikea tu tak terbeli2 lagi

SyidaGorjes said...

aktiviti kami:
pagi:breakfast - beli kat warung dpn umah
tghari:drive thru kepsi
mlm:mkn char kuew tiow kat kedai depan.

moralnya, tak masak langsung.

~ana~ said...

nana, rm5.90 je..murah kan..banyak pulak tuh..:)

~ana~ said...

akak gorjes, sekali sekala xpe la kan..:)

A D I A said...

ambpi terisi betul wiken u ye, siap berdikari tu bawak anak2 sendri tanpa hubby. takleh bayang la i sorang2 jalan bawak baby hehe.

~ana~ said...

adia, time terisi mcm ni la...sterisi betul2..cuba kalau time x terisi...memerap je la kat rumah...

mama_umar_maryam said...

waaa full xtvt haa..best2..dh pandai jln ye aqil,kiut! ikea...missing ikea badly =(

~ana~ said...

zt, terjah la ke ikea..bnyk brg baru yg menarik..:)