Tuesday, October 12, 2010

~open office 2010~

hr jumaat, penutup syawal, office saya telah membuat open office..

tema nya pot luck...
setiap department or division kena bw sekurang2 nya satu menu...
kalau depatment yg kecik2 tu, bergabung je la sesama dept. yg kecik2 kan..

antara menu2;
-kambing golek
-laksa johor
-nasi dagang
-kuih muih melayu
-murtabak special
-satay (ni aku rs kat 3000 cucuk kot)
-roti jala
-nasi minyak
-nasi briyani
-rojak buah
-nasi lemak
-bubur kacang hijau
-bubur kacang merah
-bubur cha cha
-macaroni goreng
-laksa
-sandwich

erm..apa ntah lg...x ingat dah la...sbb banyak sgt..
majlis di mulakan jam 4 ptg..
best jugak sbb banyak mknan...mcm2 jenis...
paling best, kambing golek...
company telah contribute 10 ekor kambing golek...
di datang kan khas dari hotel singgahsana, pj...
office kami ni mmg gini...
hampir setiap tahun kalau buat jamuan hari raya, or jamuan besar2 an..
mesti tempah kambing dr singgahsana pj nih..
sedap....hingga menjilat jari..

awal2 tu, aku tgk penuh dgn staff lg...
start pukul 6, staff pun dah ramai balik,
tgk2 penuh dgn visitor dan patient plak..
patut nya jamuan ni utk staff je...
tp bila dah tgk muka2 diaorg yg sungguh kesian..duk tepi2 koridor sambil mkn...
aku jd mcm kesian la...

selain jamuan hari raya,
ada gak persembahan nasyid accapella, pemenang utk pertandingan biggest losser (hadiah utama, cash rm1k), pastu apa ntah lg persembahan...
aku x ambik port sgt...
sbb pada aku, baik la mata aku tgk mknan sambil pilih nak mkn apa
dr tgk persembahan kan...
makan itu penting ok....:)

ok, layan gmbr..



anak dara, mak dara, mak budak..:)


tgh hidang roti jala...dr division kami..


dgn kakak senior...


laksa johor..sedap...


kambing bakar...sedap...


1st round utk pinggan aku....aku rs kambing ni 3 pinggan kot aku ambik...:)


suasana sekitar majlis..


ms ni ramai org lg...


kuih muih melayu dan carrot cake dr SR...


sandwich sardin dan telur..


pinggan aku utk di kongsi 3 org...tp yg banyak mkn, aku jugak...


makin ramai org..


abg ni nak bakar sate utk kali ke brp ntah...

16 comments:

mama tisya said...

wah byk kambing smp 10 ekor ye

rATu kEBaYA said...

meriah ye.. banyak makanan yang disajikan..

nieda said...

fuyoo, 10 ekor tu..mesti ramai staff ye? keja kt mana sampai ada patient??hehe

~ana~ said...

kak erryn, tu yg saya dengar la 10 ekor...heh3x...

~ana~ said...

aishah, banyak choice...best jugak buat mcm ni sbnar nya...:)

~ana~ said...

nieda, staff kat company ni around 2000 org kot...

keje???heh3x..keje kat one of private hosp. in kl....:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh berderet makanan ..penutup syawal yg sgt2 meriah ;-)

:: iManja :: said...

wow meriah².......tetiber lapar!!!!

SyidaGorjes said...

meriah betul!
tp nampak macam kat parking area je?sbb nampak column kat tepi2 meja.=)

~ana~ said...

kak d, mmg meriah...heh3x...

~ana~ said...

sue, rs nya zaman2 dulu time ur husband ada, lg meriah kot...

~ana~ said...

akak gorjes,

company nih xde tmpt yg besar utk buat mkn2 besar gini..maka nya parking lot consultant2 telah di guna kan utk buat event nih...parking consultant ni la tmpt besar kot kat sini..heh3x..tajam betul penglihatan akak gorjes..:)

Nana said...

pergh siap ada kambing golek beznye

~ana~ said...

nana, mmg best..:)

mama_umar_maryam said...

nangesla kambing tiap2 taon camni,hahahah

~ana~ said...

zety, hah3x...kalau la mereka bleh berkata2...