Tuesday, October 26, 2010

~resepi; simple choc cake~

kepada kawan ku E,
aku mintak maaf la sbb 2 minggu lepas aku janji nak letak resepi ni...tp hr ni br letak...maaf la bnyk2 wei....
bkn apa sbnar nya....ms aku buat 2 minggu lepas tu, aku x ambik gmbr....
pastu sabtu br ni aku buat balik...kali ni ambik gmbr la...
so, br bleh letak resepi..
at least dah ada gmbr, ko bleh la imagine camna kan...:)

bahan2;

bahan A:-
2 cwn tepung gandum
1 cwn serbuk koko
2 sudu kecil serbuk baking powder
2 sudu kecil soda bikarbonat

bahan B:-
2 cwn gula castor
1 cwn minyak masak/minyak jagung
1 cwn susu cair
3 biji telur

bahan C:-
3/4 cwn air panas

cara2:-
-campur semua bhn A, ayak kan
-dlm bekas lain, campur semua bhn B, kacau hingga sebati
-masuk kan adunan A ke dalam adunan B sedikit demi sedikit.
-tuang air panas, jacau hingga sebati
-masuk kan dlm loyang/bekas muffin/cup cakes, bakar.

dah.
pastu nnti kalau nak topping dgn cooking choc pun ok gak kat atas tu...
kalau xnak pun xpe...mkn gtu pun sedaap....





p/s; kalau ko rs malas nak beli bhn2 kat atas ni, ko beli je tepung kek choc dgn aku..lg senang...heh3x...:)

aku kalau angin rajin dtg, buat la ikut resepi ni..kalau angin malas dtg, guna je tepung kek coklat yg aku jual tu...senang gile..main campak2 semua..terus siap...

kepada E dan kawan2 semua, selamat mencuba....:)

8 comments:

rATu kEBaYA said...

best3... resepi kek coklat.. suka betullah

~ana~ said...

aishah, aishah dah xpert kan buat kek coklat nih...:)

A D I A said...

motif kawan E tanak dedahkan nama sebenar?

yg benar,
A

mama_umar_maryam said...

tibe2 macam ade bau kek choc kt sini,hehehe

~ana~ said...

adia, i mmg panggil dia E la..heh3x...

~ana~ said...

zety, try la buat..senang je tuh..heh3x..

SyidaGorjes said...

A,
walaupun E tak nak mendedahkan nama sebenar, S tak kisah.
Bila A nak hantar kek C ke rumah.

Yang jujur,'
S

~ana~ said...

akak gorjessss........