Thursday, October 14, 2010

~salah satu makanan yang memperbanyakkan susu badan~

ini berkesan untuk saya yea..
utk anda semua saya tidak pasti la berkesan ke x yea..

dulu ms ajmal-rempah ratus...
ingat kan sama je la time aqil ni
puas la aku mkn rempah ratus banyak2..
tp x bnyk sgt pun dpt...sekali pump dpt la 8-9oz je..
puas aku mencari apa mknan yg betul2 boleh banyakkan susu...
bnyk benda aku try...
aku rs skrg ni aku dah jumpa....iaitu cheese dan juga adik beradik tenusu...

mlm td mkn pizza..yg dilimpahi dgn cheese...
hasil nya pg td...
jeng jeng jeng....



ni sebelah breast je tau..
sebelah kanan...
pump pukul 6am td...
dah lama x pump pg sbnar nya...
sbb malas...pump hanya kat ofis je...
tp pg td sbb dah x tahan sgt..bengkak gile2....
aqil skrg ni langsung x terjg mlm...
mlm td dia last hisap sebelah kiri pukul 1030...
pukul 545 pg td dia bgn, bg dia hisap sebelah kiri..
pastu dia sambung tdo balik...
aku plak terus mengepam...
x tahan sgt dah..sakit gile.....
tu pun ada lg aku rs..tp sbb aku dah malas..tgk jam dah 620am
x mandi lg....terus la stop...

so, kawan2 yg tgh cuba utk memperbanyakkan susu badan..
cuba la mkn cheese..
mn tau kot2 ia nya serasi dgn badan anda..

good luck ya...

18 comments:

Afne said...

murah rezeki aqil. afne skrg celam celup mengepam. sekali sehari je ana... pemalas tul afne skrg. klu kt rmh mmg haziq hisap sampai kosong.

~ As ~ said...

means kena minum susu aaa...cheese kan dari susu...

Ati Masrif said...

banyak betui susu badan...mahu demam kalau tak perah yer

nieda said...

best nya. dah lama tak rasa breast bengkak. Kalau mlm humaira 2 jam sekali bangu.huhu

Cik Pah said...

banyak tuh. penuh satu botol sebelah jer.. cik pah pulak kalau pagi pam kat opis..dua dua belah baru dapat 3/4 oz.. tapi kalau dah petang hasil baru cemerlang..

skang nih pun mmg minum susu soya satu kotak besar satu hari.. funegreek n longan dah lama tak makan dah.. macam dah takde kesan jer.

Nana said...

wow lumayan hasil dia hehe
ok bole take note nanti anak ke2 bli stok cheese banyak ltk dlm peti ais hehehe

~ana~ said...

afne, ana pun rs nak tukar waktu sessi mengepam..nak pump sekali je kat ofis..tp rs x smpai hati..lg satu ana dpt rs kan nnti breast bengkak..hu3x...ana pun kalau kat rumah, aqil hisap smpai leper...dia ketip dgn gusi dia tuh..adoi la...pedih..

~ana~ said...

pn as, minum soya ibu mertua pun lg berkat kot..hah3x...

~ana~ said...

kak ati masrif,

agak nya mmg demam la..x berani nak tunggu lama2 sbb x tahan...sakit..tu yg kena pump cepat2..

~ana~ said...

nieda, kalau mlm, humaira mkn x? try la bg dia mkn bubur nasi jugak utk dinner..xde la kerap sgt dia bgn mlm...

sbb ana perasan, kalau ana bg aqil mkn bubur nasi time dinner, dia mmg x bgn mlm...tp b4 tdo, mkn bubur nasi dan hisap susu smpai kosong...

~ana~ said...

cik pah,

try la cr lg apa yg boleh bnyk kan susu yg serasi dgn cik pah...try n error...good luck cik pah..jgn putus asa yea...

kawan ana, dia serasi dgn sayuran hijau..so, dia mkn bnyk sayuran hijau mmg up la susu dia..

~ana~ said...

nana...nana...bila tu utk anak ke-2 tuh..heh3x..gaya mcm x lama lg je..:)

rATu kEBaYA said...

bagus betul info ana ni.. lepas ni boleh trylah

~ana~ said...

aishah, sharing is caring..:)

mama tisya said...

wah smp full botol tu..tahniah2...cheese ye..

~ana~ said...

mama tisya, terima kasih...nnti time tisya dpt adik, bleh la try..:)

mama_umar_maryam said...

ana,patutla mlm td byk susu,hehehe,sbb lunch melantak pizza baru yg ade 6 jenis cheese tu,amik ko,hahaha

~ana~ said...

zety, so, pasni bleh la mkn cheese bnyak2...