Friday, January 14, 2011

~new bottle~



ajmal dan aqil skrg ni dah tukar pakai botol MAM.
sebelum ni pakai Tomme Tippee(TT)...
sbb puting TT tu dah koyak, maka alang2 aku tukar terus botol baru...

terharu aku tgk anakanda2 aku teruja sgt dgn botol2 tu..
aku tau, diaorg teruja sbb botol tu colourful sikit.
x mcm botol2 sebelum ni...

ajmal pernah pakai botol AVENT, Dr. Brown, and TT..
aqil plak, mmg merasa pakai TT.

dan kalau nak compare AVENT, Dr. Brown dan TT,
aku mmg vote utk TT. mmg terbaik la botol dia.
puas hati sgt pakai botol TT ni....



kalau ikutkan avent mmg ok..
avent philips tu kenkdg susu keluar...tp kadang2 je la...
tp aku jd fed up...terus tukar dr brown...
dr brown ok tp part kat bhgn dalam botol tu bnyk sgt...
nak cuci pun susah...
terkial2 aku kena bukak part satu persatu.
tp tommee tippee mmg terbaik..simple je botol dia...
dan ak rs, puting TT la yg paling similar dgn puting ibu...
nak cuci pun senang....:)

ajmal dr malam td asyik la duk pegang botol MAM tu...
nak minum air masak pun suruh letak dlm botol..huh...

kalau ikut kan aku nak continue lg pakai TT...
tp semalam pergi midvalley, terus masuk mum's care.
mum's care kan xde brand TT..aku selalu lupa...
pastu sbb nak cepat, terus capai botol MAM..
lepas keluar br teringat yg mothercare ada TT...
mothercare kan opp. je mum's care..hu3x...sedih di situ...
tp xpela..aku tau ajmal dah lama teringin nak pakai botol susu colour2...
dia selalu tgk botol susu adini yg mcm2 fesyen kartun..

aku ada jugak nak pakai botol susu yg biasa2 brand pigeon, anak ku..
tp masaelah...aku..aku mmg x reti nak g belek puting2 saiz yg perlu diaorg pakai.
pulak tu...puting pun bnyk brand kan..xtau brand mn yg ok....
(pada hakikat nya aku mmg malassssss).....
so, senang cite, pakai je botol yg ada puting sendiri ni...heh3x...

ingat kan nak suruh ajmal pakai sippy cup..dulu pernah jugak try tp ajmal x suka...
flow dia nmpak mcm laju sgt...takut la dia tersedak ke..mintak di jauh kan.....

erm....anak korang yg dah umur 3 thn ke atas masih hisap susu lagi x?

p/s; anak pakai botol susu apa pun nak kecoh2 kan....eh..ikut suka aku la..blog aku kan....

14 comments:

SyidaGorjes said...

akak pun suka TT ni.
sbb avent yg baru ada plastic ring yg sgt leceh.
kalau mothercare ada sale, akak borong banyak2.
thn ni aqid masuk 3thn, still minum susu =).

mama_umar_maryam said...

suke jugak dgn TT..utk maryam beli yg design utk bb girl tu,yg ade bunge2 tu,heheh, umar masih setia dgn MAM die..penah rase pki avent,mam,mothercare..samelah dgn umar masih nk botol,wpon dah beli botol air utk die..

tnfazitatnmahmud said...

samalaa dengan anak aku ana, still lagi menyusu, tapi anak aku ne mmg setialaa dengan botol susu dan puting, dr lahir smp skg tanak tukar, still lagi berminat dengan Pigeon, dengan puting size Y, susah nak tukar, dah penah bg AVENT, tanak, MAM dah penah beli pun tanak, tapi aku masih lagi simpan AVENT dan MAM tu, mana laa tau, kot terbuka pintu hati...

Mama NeeYa said...

ank huda still pakai botol minum susu. Dania cam tak ready je lg nk cerai botol. Sbb die kurg mkn bende lain. Tp duk ajar sket2 guna cup gak la. Huda baca, nk cerai botol, kene pastikan ank ready dulu. nana leh baca entry ni -> http://mamaneeya.blogspot.com/2010/11/cerai-botol.html

A D I A said...

eh baru nak buat entry pasal botol susu ni heheh. serious ada dalam draft i. esok luasa kuar la kot entry ni. btw hafiyya pakai dr brown.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

comei ler bottle tue kaler dia .. oh yer masa kami tukar pacifier aidil pernah guna tommy tipppe ni py .. ok aidil suker jer .. tp skrg dah sorok semua pacifier aidil ;-)

~ana~ said...

akak gorjes...
rs mcm nyesal plak x cont. pakai TT..tp xpela..actually MAM ni pun ok je...biasa ar..propa je lebih..heh3x..

~ana~ said...

zety, TT design utk bb girl tu comel kan....ana rs lg senang pakai TT dr MAM..tp xpela..br brp hari guna..mn tau kot2 pasni terus jatuh cinta dgn MAM..:)

~ana~ said...

e, anok mung tu dia xmo maintenance tinggi2...lg senang gitu aku rs..heh3x..:)

~ana~ said...

huda, tu la..ajmal mcm x ready je lg..husband ana pun kata biar dulu...

~ana~ said...

adia, eh eh...ada jodoh nmpak..selalu je kebetulan kan..heh3x...u pakai dr brown yg kaca erk..

~ana~ said...

kak d, botol MAM tu ada brp jenis color ntah...ajmal suka la botol color2 mcm ni....belikan dia color hijau sbb tu color kegemaran dia=color ben 10..:)

Afne said...

hana msh hisap susu! sbb tu ibu dia gedik2 cari botol baru hahahhaa

teats tt yg y cut tu beso btl lubangnya mcm bunga pn ada hehe

Suriayati Datu Mudin said...

emmmm sedang befikir botol susu mana yang bagus.