Tuesday, April 19, 2011

~ajmal dan aqil~

semalam ajmal, bangun2 je tido, request nak pakai baju power rangers.dgn x mandi nya lagi...aku ikut kan je la....sampai2 kat rumah babysitter, aku suruh babysitter mandi kan dia, pastu nnti pakai je la baju tu balik. tp......sebalik nya, ptg semalam masa ambik diaorg, babysitter kata dia xmo mandi..puas pujuk nak pakai kan baju tu balik, tetap dia xmo. biasa la..baju br, excited harus lebih. nak nak plak baju cartoon yg dia suka, lagi la....aku jarang beli baju cartoon2 ni kat diaorg..xtau kenapa, ada la selai yg ben10 hr tu kan...ni kira nya baju cartoon dia yg ke 2 kalau x silap. merayu2 kat aku nak baju ni...aku ni kdg2 cerewet sikit nak pilih baju cartoon2 no sbb ada jenis kain yg x elok x brp nak serap peluh kan. kalau yg mmg ori tu lain cite la kan..

jam ben10 tu pun baru beli jugak. hr tu ada nmpak kat times square. dia pujuk rayu aku gak nak beli. aku mintak kurang rm 18 utk 2 utas jam ben10, org kedai x kasi. kirim salam aku nak beli. esok nya aku ajak mr azam g cr kat pasar malam. nasib baik ada. sebiji dgn yg kat times square. rm17-2 utas. suka bkn main lg. asyik la duk telek jam dia tu. yg si adik nya ikut je la abg dia buat apa. skrg ni aku rs kalau nak beli baju, rs mcm nak beli sama. cuma beza saiz je. dulu mcm x suka sbb nnti baju tu xboleh transfer kat aqil sbb nnti kan nmpak pakai bj yg sama je....tp skrg nmpak mcm comel plak bila diaorg pakai bj sama ni. baju power rangers ni pun aqil ada jugak. so, semalam, aqil pakai jugak la...


ni kot 1st baju diaorg yg ada design yg sama....lepas diaorg pakai bj ni la aku rs mcm comel je pakai bj sama design kan....matik la puji anak sendiri

mainan pun aku rs mcm nak kena ada sorg satu. dulu ms aqil kecik, ajmal boleh consider lg utk share mainan dgn aqil. tp sejak aqil besar ni, mcm2 dia usik abg dia. mcm mlm tadi, ajmal duk baring dgn bear tgk yogi bear, aqil tetiba dtg rampas bear tu pastu nyorok tepi aku. konon nak elak dr ajmal dtg rebut beat tu balik la. tp ajmal dia x g rebut, cuma menangis sambil bgtau yg adik dia rampas bear dia. aku suruh dia pergi bagi balik bear tu kat abg dia, dia buat xtau je...nasib baik ada bear ms mok kak dia konvo dlm bilik tu. aku suruh ajmal g ambik yg tu. br la senyap, sorg satu bear. eh..pelik x anak laki main bear? tp bg aku, aku x kisah..layan ye semua dia nak main apa. kalau bab kereta, nasib baik kereta mainan mmg bnyak kat rumah tu..bersepah2...so, mmg xde istilah rampas merampas la...


muka skrg ni makin kerap berkerut2..aku xtau la apa yg aku fikir bnyk sgt ms pregnant kan dia dulu, smpai asyik berkerut je muka si aqil ni...jam ben 10 aqil color merah


jam ben10 harus warna hijau. kalau suruh pilih bj, mainan, mesti nak color hijau. hijau je manjang...

12 comments:

SyidaGorjes said...

alaaa....kat pasar malam umah akak takde jual jam ben 10 murah ni.haritu sikit lagi nak terbeli yang kat jasko yg rege 70 hengget tu, tp nasib baik masa tu macam imam masih kuat lagi.
nak kirim beli jam bole tak?

rATu kEBaYA said...

tulah.. mmg comei bila dua2 berbaju yg sama.. macam uzrei dan uzair tu.. 1st time pakai baju sama nampak comei je.. hahah sama nak puji anak sendiri gak

~ As ~ said...

aku dl waktu pregnant mira, tak tau lg jantina, aku fikir klau lelaki aku nak belikan baju sama je dgn azam..comel je lah mcm ni...

~ana~ said...

rm70 hengget? mak oi....kalau saya, awal2 dah kirim salam je la..

nak kirim jam?boleh je..nak color apa? erk..xpe ke?risau nnti akak x berkenan..kalau akak x kisah, xpe la..

~ana~ said...

aishah, comel kan...:)...eh anak kita kan, sapa lg nak puji anak sendiri kalau x mak pak nya..:)

ZSqueenbee said...

chomellaaa heyh..salam perkenalan..sudi² mejenguk & memfollow...

Cik Pah said...

mencik kan kalau tawar harga tapi diorang tak mau kurang.. bengkak jer jiwa waktu

nieda said...

nieda suka kalau adik beradik pakai baju sama. dulu emak selalu pakai baju sama dgn kakak i, beza sethn je. dari jauh org dah tau adik badik pastu nmpk comel..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku rasa sumer budak2 kena virus ben-10

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Ana, kena samakan, sebab tak delah dorang nak berebut, biasalah budak-budak. kalau semua sama, best je cam kembar pun ada. comelnya muka siadik tu, apa yang dia suka sangat tu.

Ermayum said...

baju sama memang comel :) and tuan tuannya pun comel hensom dah berpunya ke heheh

~ana~ said...

as-comel mmg comel aku rs..tp nnti adik xleh pakai la bj abg sbb sama je..heh3x..

ZS-hi, salam kenal..thanks sudi singgah n follo me..:)

cik pah-mmg pun..hangin je kalau mintak kurang dia x bg..padahal boleh je...hu3x..

nieda-dulu ms kecik, adik2 i kena pakai bj sama sbb diaorg twins...mmg comel la..:)

kak d-adam pun kena gak ke virus ben 10 nih?

kak ina-mmg kena sama kan la..adik tu jenis suka sgt nyakat org..

ermayum-sis, thanks..skerg ni available lg..heh3x..