Tuesday, April 5, 2011

~nugget first pride~

hr tu ada terbaca kat blog mn ntah, dok cakap nugget first pride ni sedap.. mcm nugget mc'd, so bbrp bln lepas, try la nugget ayam dia... erm..rasa dia mmg boleh tahan la...mungkin la ada jugak rs ala2 nugget mcd tu pastu baru ni, kat jusco maluri, tgk ada promotion. beli satu nugget first pride ni (mana2 perisa) percuma satu lagi nugget ikan. excited la kan, dah la tgk harga dia murah. rm8.90 sebungkus. biasa kat giant or tesco, belas2 ringgit gak la.. terus ambik yg beef sbb dah rs yg ayam punya kan.. actually kalau yg ayam, dia mmg tempura, bkn nugget ayam biasa... ayam plak dia ada satu yg pedas, satu yg biasa. baru2 ni try la goreng, tp malang nya yg nugget ikan tu kureng la.. xtau la bagi korang mungkin ok kan..tp bg tekak me dan anak2 kureng la.. nasib baik la free...yg beef tu pun ok jugak... tp me prefer yang ayam tu la... sebenar nya kan, me nih, br je berangan2 nak buat nugget homemade... nak kurang kan beli mknan2 segera ni, nak kurang kan mkn fast food... tp bab mkn fast food tu, bila anak2 yg mintak, x sampai hati kan... dah la kitaorg mmg bgtau kat ajmal, xboleh mkn selalu fast food ni.. dia plak, kalau dah lama x mkn br cakap nak mkn... so, mcm x sampai hati kan....

10 comments:

rATu kEBaYA said...

herm.. tapi nuget marina mmg sedaplah.. to bagi aishahlah

mama_umar_maryam said...

blog zety kot,hahaha, xdelah..rmi gak mak2 blogger yg dh beli nugget nih,mmg best, zt aritupon bli time promo dpt nugget ikan tu

Cik Pah said...

oh yer ker ? adeeb mmg makan nugget hari hari .. so kene try lah.. dia paling suker nugget kfc tak pun nugget tempura marina

Nana said...

kita peminat nuget tempura..
slalu beli ramli
tak pon mana2 yg ada promo hehe

SyidaGorjes said...

mak tak bagi beli sbb peti ais da tak muat.selalunya mak akak je yg rajin beli2 naget ni.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dulu kita prnh mention psl nugget nih ..tp kan ana sejak akhir2 ni rasa dia dah agak kureng sket ..

nieda said...

first pride ada yang kata mc d pakai brand yg sama tapi maybe ingredient dia tak sama. Sama gak mcm burger otai sebenarnya ramly punya

Ermayum said...

belum pernah try
betul they all kita sapu roti bukan nak makan kalu nugget tu cepat jaaaaa

~ana~ said...

aishah- ana x pernah try lg marina punya, tunggu aishah or kak ina bg free la ni nak rs..heh3x...

zety-yea kot dr blog zety..heh3x

cik pah-try la yg ni plak...

nana-kita pun selalu beli yg ramly tp ni sj tukar angin plak..

akak gorjes-ana pun jarang beli, sbb tgk freezer la..kalau kosong, boleh la...

kak d-oo dah kureng sikit..erm xtau plak..

nieda-oooo mcm tu ke...

ermayum-nnti try la..:)

nn said...

setuju dengan ratu kebaya. marina punya sedap! memang bebetul macam mcD kot dulu masa hari usahawan kat sekolah pernah jual brand tu. hehe