Thursday, April 7, 2011

~cloth diapers~

owh saya sudah terjebak dgn cd ni... actually dah lama teringin tetapi memandang kan perbentangan belanjawan asyik tertangguh, maka asyik la postpone. bila belanjawan dah dibentang kan, menteri kewangan x bg kata putus pun.. tp me dah tergedik2 order...xpe la kalau belanjawan x approve pun... redha je la (sambil buat muka simpati kepada menteri kewangan) hah3x... excited, ingat nak order 2 je dulu tp alang2 3 je la terus...


brand autumnz.

harga; mmg murah gile2 dr market price sbb beli bundle. so, berbaloi2 la...

cita2 lepas ni;-nak jd pengedar cd yg berjaya di *** ni la..hah3x..

tetiba plak....


baru 1x basuh, ajmal tgk dah excited nak pakai... sabar yea nak...


ajmal; mama beli kat mal ke ni?

me; ha'ah la..beli utk mal pkai malam2..lepas ni x payah pkai pampers, pakai pampers yg ni, yg ni mama boleh basuh pastu nnti boleh pakai balik...

ajmal; cantik la mama. mama beli color hijau ben10 utk mal yea..

me; ha'ah mama beli color hijau ben10 utk mal la...


ada yg jenis corak apa ntah me pilih, tp out of stock plak. yg tu lg comel hijau dia..hu3x.. pakai kat ajmal je la dulu kot sbb dia kan pakai pampers time malam je..

tu pun kadang2 dia x kencing pun...

so, rugi la kan kalau pakai pampers....

ok la..selamat membasuh cd puan ana yea..:)

15 comments:

SyidaGorjes said...

akak pun nak bg 2nd bby pakai full CD.

Cik Pah said...

yess.. belanjawan slalu direject hahah.. cik pah pun teringin ..tapi kene ada sesi pujuk memujuk lagi

rATu kEBaYA said...

teruja ajmal nak pakai diapers ye

itangmanih said...

selamat membasuh dan menyidai CD..hehe...

mama_umar_maryam said...

wahh,welkam 2 d club, ana..zety ade few insert dlm tu yg baru sgt2..rase mcm nk let go lah..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Ana, ini macam budak permpuan depam makcik ni beli.senang , jimat sikit pengunaan pampers.boleh basuh, lembut plak.

~ana~ said...

akak gorjes- moh la kita sama2 ber cd ing yea..

cik pah- kena usaha lagi sessi pujuk memujuk tu

aishah-tu la..excited je..:)

akak-thanks, moga2 la x malas...hah3x..

zety-kalau nak jual ok je..laku je...ana kat sini tgh duk promote cd ni kat staff2 sini....

kak ina-jimat tu yg penting...heh3x.

nieda said...

nieda baru ada dua cd..ingat kalau ada second junior nak terjebak dgn cd lah..jimat sikit

Farrah Hasna said...

xper2..yg pnting jimat pakai cd

Nurull 101 said...

slmt membasuh nana... hihi.. Dania dulu pakai... mmg sgt jimat.. tp penyakit M _ _ _ _ dtg... pakai pampers balik. ahaha... nnti nak kene start balik... ehh nana tak join cloth diaper change kt bling lustre ke 23 april ni? masuk record tau !!! maklumat peniuh kat sini. www.scriptorybox.com

A D I A said...

i beli CD ni masa kat spital, b4 piya keluar. tapi sampai skrg haremm tak pakai. rasa nak jual je. nak beli??? ehhh.

cd ni sampai umur berapa ek.

Ermayum said...

nak beli kat mana dear ? akak pun nak lepaskan pampers malam Q - but tak berani takut katil basah :) pakai ni cam pampers lah ? tak tembus?

maya amir said...

zaman kite dulu, CD ni lom femes lagik..kalau tak, kite pun sambar berbakul2..:))

~ana~ said...

nieda-tu la rs nya pakai ni jumat sikit la...ada member tu dah berlambak2 cd dia, main campak2 je.

farrah-yup, usaha utk melakukan penjimatan..:)

huda-mintak2 la kerajinan dtg dlm diri nih..jgn hangat2 tahi ayam sudah...

ermayum-sis, biasa kat kedai2 baby, kat online lg bnyk...senang, kalau time dia x kencing, just bukak je balik ..mmg x tembus kalau betul cr pakai.

maya- tu la kan...:)

Nurull 101 said...

ha tu laa.. risau hangat2 tahi ayam...en suami pon dah bising2... ahaha..start2 en.Malas dtg masa time hujan manjang.... pastu mls nk jemur dlm umah...lebih suka jemur direct matahari..

nak pakai cd ni kene byk2 saba masa mula2 sbb kite tak biasa.. lagipon transition dr keje lebih sikit drpd pakai diapers.. tp pakai CD takdela susah mana pon.... org yg belum pnah cuba.. nana boleh baca kat entry2 huda ade cite sket2 pasal basuh CD smua..... lama2 jadi sronok.. sbb comel.. plus dpt berjimat...