Tuesday, April 12, 2011

~egg tart-kfc~

dah terbayang2 kat mata ni sejak 2-3 minggu lepas. bloggers dok kata, egg tart ni sedap,
maka harus la try kan...hari tu suruh kak beli ms dia mai rumah tp kfc kata xde..diaorg serve egg tart ni dr pukul 11am-4pm je. melepas lagi.


baru2 ni terasa sgt2 la nak mkn, ambik kunci kereta, terus zoom ke kfc jln genting klang. malas nak g ampang park or the mall sbb nnti nak kena cr parking lg. kat sini senang sikit parking.


kalau beli ayam, dia jual rm1.60 seketul, kalau x, harga nya rm1.80 seketul. pilihan di tangan anda. beli 2 ketul udah cukup. nak buat minum ptg kan.


komen; boleh la..tp pastry dia x suka..filing dia ok sbb bnyk...tp pastry jenis apa erk gitu org panggil..lupa plak...hah..me kureng sikit pastry jenis gitu. tp dah ada depan mata, belasah je mkn..alhamdulillah kenyang. korang dah try? pergi la...pergi la....:)

11 comments:

maya amir said...

tak aci.. kat jb tadek kfc egg tart ni tau.. terpaksa laa beli egg tart kat bakery jek;)

Zaidah said...

tengok macam pusat aje...tak ade warna warni...kuning aje....huhuhu

SyidaGorjes said...

jauhnya sampai nak ke genting klang...

Cik Pah said...

ini macam portugese egg tart..

sedap jugak..cik pah pun dah rase..filing dia lagi sedap dari bakers cottage punya..

Afne said...

afne nk beli blk kang hahahaha. ana, casing dia jns puff kan? bkn mcm tart biasa.

|| sue-imanja || said...

belom try lg...tapi ramai cakap sedap

~ana~ said...

maya-xkan semua kfc kat jb xde egg tart? xpe la..bakery pun ok apa..:)

zaidah-tp sedap..:)

kak syida-kat setapak tu...jln genting klang kan...:)

cik pah- oo ye ke...ana jarang mkn egg tart ni..hr tu try delifrance punya..sedap gak..:)

afne-ha'ah jenis puff..erk..afne, dia smpai kul 4 je tau..tp try je la g kfc kuchai lama tu mn tau kot2 ada..

sue-try la nnti erk...

Ermayum said...

ooo i suka lama dah tak makan ni nampak sini terindu la pulak :) erma

Cik Ina minat Do do Cheng said...

ana samalah ngan makcik, suka sangat ngan egg tart KFC ni. kalau beli mesti sekotak. pastry dia kalau makan suka berterabur, tu yang maleh tu. inti lemak manis berkrim.

Farrah Hasna said...

mesti try gak ni

~ana~ said...

ermayum- i pun rs asyik nak mkn egg tart je skrg ni..:)

kak ina-betul2x..pastry dia berterabur time mkn tu..

farrah- try la nnti kempunan...:)