Saturday, April 30, 2011

~april 2011~

hr ni hari terakhir dlm bulan april kan...
bnyk sungguh benda yg terjadi pada aku pada bln april thn 2011 ni...
mcm2 ada....suka duka tawa tangis gembira sedih...
eh bukan sama je ke maksud semua2 tuh,,hah3x....

tp betul la...mcm2 terjadi...
kalau ikut hati, nak je rungkai kan di sini satu persatu...
tp ada perkara yg p & c, maka kita harus la jaga jugak.
kena la tahu mn batasan nya kan....

sesungguh nya aku betul2 terkejut. terkejut dgn semua yg terjadi ni. tidak aku sangka sama sekali ianya akan terjadi pada ms yg singkat. aku fikir, semua benda ni ada hikmah nya. aku hanya mampu bersabar...

tp bagus juga dgn apa yg terjadi ni. baru aku tahu mana kawan mana lawan. mana kawan masa susah mana kawan masa senang. mana kawan yang hanya memperguna kan kita di kala dia susah, mana kawan yang hanya mengambil kesempatan atas apa yang kita ada. rezeki ada di mana2, tuhan sudah mentakdir kan apa yg terbaik utk umat nya...aku hanya perlu redha..
sesungguh nya allah maha mengetahui..

happy holidays....:)

4 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

syukurlah Ana dah tahu. Mungkin ada hikmah diatas apa yang terjadi. sabar ye Ana. zaman sekarang susah nak cari kawan ketawa dan menangis bersama.

mama_umar_maryam said...

Hmm,len mcm je bunyiknye ana,ur rite,kdg2 better kite p&c kan daripada jd lbh parah,hrp2 bln 5 nnt dan seterusnye ko happylah, sbb bln dpn besday aku,hahah

maya amir said...

bile ade yg terjadik, memang kite akan nmpk sape betul2 kawan kita kan? takpelaa..sume yg jadik ade hikmah..harap2 mei nanti membawa lebih byk berita gembira utk ana:)

Afne said...

bykkan bersabar ye ana. kwn mmg byk kwn.. ada yg bgs setia mendengar tp niatnya utk mengorek cerita. afne dh pernah kena so berjaga2 aje la next time (ishhh apa aku merepek ni?)

slmt bercuti :)