Monday, April 18, 2011

~e filing~

korang dah buat e filing?ada 12 hari je lagi tau...
sapa2 yg nak dpt kan no pin, make sure ambik sebelum 20.4.2011
kalau permohonan nak ambik no pin selepas tarikh tu xkan di layan...



aku x kena bayar pun..hah3x...gaji ciput je kan...hah3x
tp still la kena declare jugak kan....
alah..lgpun bukan nya susah pun kan...

erm..baru2 ni masa tgh dok buat e filing ni,
ms tu buat yg mr azam punya,
tgk2 dpt sikit je lebihan...
aku terus la kata...'ish...gila aaaaa dpt bnyk ni je..'
hah3x..x puas hati punya pasal..mcm la duit aku kan...
ajmal plak terdgr la aku cakap gila..
terus dia kata' eh kenapa mama cakap gila, x baik la, dosa'
aku terus la cakap, 'ops..sorry mama silap cakap'
pastu asyik la duk ulang, 'mama cakap gila..',
ish...rs mcm, eeee kenapa la aku boleh ckp mcm tu
dah ajar benda x elok kat anak..
nasib baik esok nya, mmg dah x dgr dah dia cakap mcm tu...hu3x..

10 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Ana ko tahu bulan lepas makcik terlupa nak buat e-filing ni.nasib baik ko ingatkan makcik, bolehlah nak tunggu kawan ni free, tolong tunjukan caranya. kalau ikut makcik tak kena incom tax, tapi dah kena buat walaupun tak kenakan.

Cik Pah said...

cik pah pun tak layak lagi untuk membayar cukai..tapi selalu tolong pais buat efiling nih..last year dia dapat refund dlm rm600. camtuh.. best ..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dah isi dah sumer .. tinggal submit jer ;-)

.::Lynn::. said...

masih terselamat lagi utk dikenakan cukai

mama_umar_maryam said...

mmg arini target nk isi e-filing nih,huhu..xsaba nk dpt refund,hahaha

|| sue-imanja || said...

Awal² dah buat...dgn penuh harapan semoga leh dpt refund cepat...hehehe...

Anyway ana, sue pon risau gak kot² terlepas cakap ngan bebudak. Yerla tambah² kalau tgh drive tu, mulut ni kekadang laser je kalau ada driver kuang ajo kan...ish ishhhh....

Sity Sha said...

Tips member bgtau,better submit efiling ni awal2,kalo ade lebihan tu cepat jek dieorg refund.cam my case,dah dapat dah refund tu :)

SyidaGorjes said...

dah lama buat efiling ni.tgh tunggu cek dr lhdn je (bajet dpt byk..hahahahah).
azam tahun ni nak dapat refund 3xganda dari last year.bole gitu?

~ana~ said...

kak ina-tu la..kena buat jugak even x kena byr pun...:)

cik pah-sama la kita, ana pun tlg buat kan utk rmr azam punya. owh..bnyk tuh rm600....

kak d-ada lebihan x?heh3x...

lyn-sama la kita..:)

zety-dpt refund ingat kawan2 sikit ye..hah3x....

sue-ada lebihan?tu yg nak dgr tuh..hah3x...sue, ana pun kalau tgh drive dgn anak2 cuba sedaya upaya control nak kutuk driver lain..hah3x..

ct-owh..gile cepat dah dpt refund...

akak gorjes-tgh tunggu cek?wah...ni sudah bagus...:)

Ermayum said...

alamakkkkkkk belum buat err but selalu mr hub pun yang buatkan heheh :)