Friday, September 30, 2011

~subway-how to order~

kelas ko nyah..speaking omputih lg..padahal x reti pun apa makna nya..main tibai je tuh..hah3x...

sapa suka mkn subway..angkat jari kelinking je cukup la....:)
aku dgn mr azam gemor sungguh mkn ni..klau rs2 xtau nak mkn apa+malas masak,

subway adalah salah satu pilihan.....
dulu ms awal2 nak mkn, mmg aku xreti pun nak order...
aku ingat lg ms tu kat subway klcc...dah la sorang2 pastu tunjuk lagak mcm pandai...
seb baik la xde org blkg aku time tu..xde la malu sgt bila terhegeh2 gitu kan...

so, meh la kawan2, aku ajarr korang mcm mn nak order....
pada sapa yg dah tau, duk diam2 dah la sambil bc blog aku ni...
yg xtau, sila tumpukan perhatian sepenuh nya yea...

:)

gmbr bawah ni adalah semua 'perisa2' dia...
korang boleh pilih mn yg korang suka...
klau tnya aku, semua aku suka...even vege punya pun..
mkn sayur sj..sesekali feeling omputih mkn salad pun bagus jugak kannnnn....





ikut step la



step 1, korang pilih, nak footlong (12'), or 6', saad or wrap. wrap tu x pernah plak aku try. nmpak mcm sedap..

step 2 pilih roti. parmesan oregano, honey oat, pastu apa ntah lagi..aku biasa ambik parmesan oregano or honey oat tu je...


step 3-pilih cheese. tp biasa dia mmg bg yg standard je..xde tnya pun. unless klau korang nak tambah cheese, cepat2 kabo....

step 4- pilih sayur. aku biasa ambik semua. sayur mana boleh tinggal kan....

step 5- pilih sos. aku biasa suruh dia letak semua sbb aku xtau combination sos mn yg akan buat sedap. ala..letak semua sos pun sedap apa.....

step6-pilih air, or cekedis, xpun cookies. eh cookies dia sedap tau.
aku biasa kalau take away, mkn sorang2 mmg xde nya nak beli air or cookies bagai kan..malas...



pilihan cookies yg ada




tgh q nak beli subway. ni ms hari ahad br ni. konon nak beli 2 je. sekali tu x cukup.anak2 merengek2 nak lg..order la lagi.

kelakar rs ms aku ambik gmbr ni, budak subway tnya aku,
'akak ni dr mn'
aku jawab dr kl la....
dia ingat kan org luar kl sbb ambik gmbr bagai...
hah3x....
seb baik org x ramai ms tu, boleh la ambik gmbr.

kitaorg selalu beli subway yg kat jalan kuchai lama, UE3 mall, avenue k, lg satu kat menara cimb yg depan sogo tu.
paling sedap rs yg kat menara cimb tu. sbb kenkadang kan diaorg ni kan letak sos itu ini kan.
so, rs nya ms letak sos tu, mungkin la ada yg mayonise bnyk sikit ke, sos cili kurang ke...tu yg boleh buat jadi sedap kan.

sama jugak mcm mc'donalds. fries mc'donalds kat ampang park sedap berbanding fires mc'donalds jalan pahang.

so, apa lagi korang..jom mkn subway..:)

7 comments:

~ As ~ said...

insyallah gi kl aku cari subway pl..

watyz said...

x pernah try lg tp cm nak try la. eh ade ek fries sedap ngan x sedap?? sume aku blasah jer. hehehe

Huda said...

jom2 :) ana belanja k :)

Queen said...

nikpun dulu tak reti...duk la berkenan...sekali satu hari tu PAKSA yabang yang selalu menolak makan SUBWAY (sebabtak reti order la kononnya)...

pergi sana..sambil duk gelak2..kaver2...tanya apa yg best segala..mmg jakun habis...

so first try adlaah sedaaapp...so adalah repaet 2 3 kali...

maka sekarang...org yang duk tak nak ..tak nak dulu tu..duk la hari2 zikir ajak pi makan subway....hahhahahhah...ate.dah tau cane nakorder..itu tak nak..itu nak..hehhehe......

nik plak dah jump to next step..DIY my SUBWAY....sedap gak..hehehhe..sebab ada kasih sayang

nieda said...

smlm baru beli subway...tiap2 bulan wajib beli sebb last year dpt kupon untuk wvery month..berbaloi2 beli guna kupon sbb buy 1 free 1

openid said...

Pernah makan je tak pernah order sendiri kat subway ni. SIni ada vegetarian burger, gedabak saiznye. Boleh pengsan lepas makan. hihihi
Ijan

Ermayum said...

hhehe ada gak yg tak reti order eh :) i love roti parmesan with roast beef and semua sos and semua sayur and pickle - hmmm teringin la pulak