Saturday, December 25, 2010

~saya kehilangan.....~

semalam hari yg agak sedih buat saya(sbb rs sedih, so, guna ayat saya la..:)..)
semalam saya kehilangan seorang kawan baik saya di ofis...
kawan saya ini menamat kan tugas nya dan berpindah mengikut suami nya...
kawan saya ni mmg sejak kawin, dah hampir 8 thn, mmg pjj dgn suami nya..
her 1st daughter dah nak start sekolah standard 1 next year, so dia mmg nak dah plan, once anak dia nak sekolah, dia akan berenti dan duduk sekali dgn suami nya...

sedih rs...
dia la antara kawan saya yg bnyk menolong saya, bagi nasihat mcm2 kat saya, x kira la psl kerja ke, rumahtangga ke, penjagaan anak ke....mcm2 la...
dia la kawan bergosip saya...yes...saya dgn dia mmg kuat bergosip..hah3x...
lepas ni mmg dah x bergosip la saya sbb dia la satu2 nya kawan gosip saya...:)

dah 10 thn dia keje kat sini, saya masuk je sini, dia antara org yg terawal saya kenal. sbb tu kami bleh ngam....

dah la ptg semalam, atas sebab2 yg x dpt di elakkan, saya x sempat jumpa dia buat kali terakhir. tp xpela..dia janji setiap 2 bln, dia akan dtg jenguk kawan2 dia di sini.

saya ni mcm ni la...kalau kehilangan kawan, saya sedih sgt...sbb saya hargai sgt kawan2 yg saya ada. x kira la kawan2 yg saya kenal kat mn2 pun....even kenal kat alam maya pun..saya suka sgt since saya berblogging ni, saya dpt kwn baru, mcm akak gorjes, adia, aishah, zety, nana, afne, mama tisya dan ramai lg la...saya suka berkawan tp kelemahan saya is susah utk mulakan persahabatan...poor me...(:...

semalam saya nangis2 dlm kereta sbb teringat kat dia, seb baik mr azam ada pujuk saya. bg semangat kat saya.. mr azam kata, xkan sbb dia kawan baik saya, saya xnak bg dia pergi. dia ada family, dia buat semua tu utk family dia...pk +ve la...

sorry la kalau entry hr ni agak poyo. tp xpe la..at least saya meluah kan isi hati saya. blog ni kan tmpt saya meluah kan isi hati saya...nnti bleh bc bila tua..:)

ok, to kak ina, moga akak bergembira dgn keluarga. saya tahu, ini la masa yg paling akak tunggu. utk tinggal bersama suami dan anak2...insyaallah nnti klau saya ada masa, saya g jenguk kak ina....dan kak ina jgn lupa kan kami kat sini ye...take care kak ina....

p/s; x pasti k.ina ni bc ke x blog aku nih....

5 comments:

KizZ said...

Alala...rileks okay..dont be sad..ad hikmah di setiap kejadian..

Jom sini,
8 Pokok Krismas Terpelik didunia

ina said...

sorrylah ana, semlm kak ina kena kidnapped dgn bos2...hp tertinggal d off. sampai 5.20 tengok ada missed call...call ext tak pick up...bulan 1 insyaallah kita jumpa lagi............p/s cari geng ngumpat baru. kak shida & im ada..hik.hik..hik

~fisha~ said...

alaa...sabau ye..duk jauh2 bleh simpan rindu. setahun sekali jumpe la.. mesti best .. anak2 da besau2..teeheee..

~ana~ said...

waaaaa....kak ina mmg bc blog saya erk selama ni...waaaa......kak shida mesti tau gak psl blog ni kan...hah3x....

mama_umar_maryam said...

alolo...klu dekat blh hug ana,hik3..doakn yg terbaek utk kwn ana tu k..sentiase keep n touch, adenye nnt geng baru ;)