Wednesday, August 3, 2011

~tutti frutti @ bandar tasik permaisuri~

tutti frutti now dah ada kat bandar tasik permaisuri nih...
wong solo pun baru bukak sini..lunatots hq pun dah pindah sini...
owh..suka nya aku kat bandar tasik permaisuri ni...
mcm2 ada....dan di banding kan dgn 5-6 thn lepas.....
rugi plak x beli rumah kat sini dulu.
aku suka bndr sri permaisuri ni sbb mcm2 ada..
dekat pun dekat je dgn rumah aku....

eh eh melalut plak...
weekend lepas, rombongan cik kiah dtg dr trg....
dtg ke kl, dgn niat shopping sambil makan aku rasa...
dekat fb aku tgk, asyik duk g mkn sana sini...
huh.....tp ada gak tmpt yg diaorg pergi, diaorg ajak aku...thanks yea...:)

so, hari ahad tu berduyun2 la kami ke tutti frutti...
xtau pun kat mn tmpt nya..cuma tau dia ada bukak kat bndr sri permaisuri ni je...
ala..aku rs pusing2 mesti jumpa nya..bkn besar sgt pun situ....
owh...nasib baik jumpa.....



lokasi, sebelah maxis center..kalau korang dtg dr arah q bistro...terus je smpai ke hujung. dia dekat shop lot yg br tuh....

business hour....







ni masa tgh pilih2..aku tgh pening2 ms ni....ambik 2 cup medium...satu adini pegang, satu ajmal pegang...yg aqil pun nangis2 nak cup jugak....mn boleh nak oi...duit dlm purse mama ada rm1 je...hah3x...aku tgh duk pujuk aqil, ajmal tergedik2 nak pilih flavour...pening aku tgk....geram pun ada. ajmal ni dia kalau jumpa adini mmg riuh la...tp kejap je la...10 minit pastu, ada la masam muka sbb gaduh..hah3x..duk bergedik2...tetiba..pang.....


lampu pecah...disyaki ajmal yg buat...asyik la duk tergedik2 pilih flavour, camna ntah, lampu tu boleh terjatuh lalu pecah. nasib baik x kena ganti rugi..dah la duit mama dlm purse ada rm1 je...hah3x.....




2 medium cup....


close up yg x brp nak close up...


ni br la close up sikit.....

total 2 cup tu kalau x silap rm44++. terima kasih pada mok kak sbb belanja....

org lain dah lali keluar masuk TF ni, aku br masuk, dah nak kecoh2 kan...huh....

komen aku, kalau pandai pilih flavour, sedap la...ada satu cup yg kami ambik tu sedap satu cup lg kureng sikit....
eh bnyk komen plak kan...org dah belanja harus la syukur....
syukur alhamdulillah...moga murah lagi rezeki mok kak....amin...:)

8 comments:

mama tisya said...

akak tk try lg tp tula bahaya gk kn amik mcm2 time smp cashier pengsan tgk rege...heheheh

watyz said...

uish..sedap nye makan eskrem time2 pose ni kan.hehehhe eh x ble kang batal lak pose. hahaha

Huda said...

sedap kan makan yougurt..sihat :)

shakila mubarak said...

sempat lg snap gmba lampu pecah. hahahaa..

SyidaGorjes said...

bawah opis baru akak ada TF ni.dugaan tau!

rATu kEBaYA said...

tak pernah terjah TF lagi.. bila nak buka kat klang ni..

Cik Ina Do do Cheng said...

tak tahulah bila cik ina nak dapat merasa tutti friuti ni, kat P.klang ni tak de.tengok blog orang banyak yang tepek gambar kat situ.

~ana~ said...

sis erryn-tu la..agak bahaya, nak selamat ambik cup paling kecik..:)

watyz-sedap...bln pose ni xde feel sikit la nak mkn aiskrim malam2..:)

huda-mmg sedap..:)

kila-biasa la..blogger kan...

akak gorjes-xpe kak..pas ni mkn TF je la..:)

aishah-tunggu smpai klang la nnti terus cuba...

kak ina-sabar kak ina, nnti ada la tu kat klang..xpun kak ina la bukak francais ni..:)