Monday, May 31, 2010

~yong tau foo kg pandan~

cerita lunch minggu lepas....
hr apa ntah...
alkisah nya, one of my friends ni mengidam...
nak mkn yong tau foo kg panda...sblm ni dia dah mkn kat tmpt lain..
tp x jln gak..tekak dia nak gak yong tau foo kg pandann..
dan malang nya dah 2x pegi, asyik tutup je...

aku plak, sblm ni x pernah mkn yong tau fu sini...
diaorg pernah la...
diaorg kata sedap....
maka nya hr tu..berduyun2 la kami ke kedai yong tau fu nih....

owh...bila dah mkn...
aku rs sgt sedap ok...sedap gilos...
aku rs ni antara yg tersedap yg aku pernah mkn
ala...lgpun br brp kali aku mkn yong tau fu nih....
aku bkn nya penggemar gila2 yong tau foo ni..

kalau nak g sana,
dr arah bulatan kg pandan, korang terus je..pastu ke kiri la kan utk ke kg pandan..
traffic light yg ke dua, korang ambik kiri...kalau terus tu ke desa pandan...

meh aku cite detail lg....
ni x ambik kira traffic light pejalan kaki tu tau...
sbb masuk2 je kwsn kg pandan tu...sebelah kanan tu ada sekolah,
pastu ada satu traffic light pejalan kaki...
past kan ada traffic light pertama, terus lg..then traffic light ke dua tu, ambik kiri..
dia xde la betul2 kiri tp mcm ke arah kiri la....

korang faham ke x?
kalau x faham, sblm pegi, tanya aku dulu ok....:)



tgk la kedia dia..'cokia' je kan....


suasana dlm kedai....
siap bgtau awal2 hr jumaat tutup..


beratur dulu....








di ulang lg sekali..jumaat tutup...




mine...tgh pk, nak tambah apa lg...time nih kangkung dah habis...hu3x...






mine..ambik dgn kuah sup..total rm6.


ni one of my friend punya..dia x ambik sup...


siap ada business kad tuh...

diaorg ni kenkdg tutup gak kalau ada hal,
so, better call dulu kalau nak pegi...

kitaorg pergi ramai gak hr tu..
lebih kurang 13 org kalau x silap...
tp mmg puas hati la...kenyang sampai ke mlm....

11 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah menu sihat nieh .. mls beli yg psr mlm coz rasa mhl bangat .. selalu buat sendiri ytf nieh ..heh..heh ;-)

~ana~ said...

ha'ah...kat pasar malam mahal gile kan..pernah beli smpai rm15..padahal xde apa pun sgt...

rATu kEBaYA said...

sedapnya makan yong tau foo campur pulak dengan sup dia.. aduhai.. nak ke kampung pandan pulak klu nak rasa yong tau foo ni.. minta post boleh tak.. ahaks.. hehehe

Nana said...

kita xkisah makan kedai cokia2 je pon janji sedapppp hehe

~ana~ said...

ratu kebaya, sekali sekala meh la mencemar duli dtg ke kl....heh3x...

~ana~ said...

nana, kita pun sama..x kisah kedai cokia..janji sedap..

mama_umar_maryam said...

ana...dulu zety keje kt maluri pon slalu g sini,sempoi je kan..best lak tu yong tau fu die

~ana~ said...

zety, tu la pasal..best la...masih terasa lg kat tekak ni..hu3x..

itangmanih said...

nak!nak!nak!weekend bukak kan?nak!nak!

~ana~ said...

akak, br ni ajak kak g mkn...suruh ajak abg dgn akak sekali..tp dia kata nnti2...so, nnti2 kita g la yea..:)..sedap kak...

Fazila said...

salam kenal...
sy dh g makan kt sini sedap...
sy ada ambil gmbr dr blog u n link kat blog u
thank you