Tuesday, March 8, 2011

~wadi hadramawt lagi~

sabtu malam, kami ke wadi hadramawt lagi.
kali ni dine in..bersama2 FIL.
terima kasih kepada yang belanja tuh..
moga di murah kan lagi rezeki dan boleh belanja lagi lepas ni..:)
order madghout lamb 1kg, dgn mandy lamb
me rs, dah jatuh cinta dgn wadi hadramawt la..
al rawsha jatuh no 2 la....:)

2 minggu lepas pun, ada org belanja kat ofis,
ms tu dia suruh me pilih menu..
mmg silap besar la dia suruh me kan...
me pilih semua jenis nasi yg ada...
pastu ambik yg bbq jugak..puas hati...:)


dalam perjalanan, aqil raziq tido. suka i sbb nnti boleh concerntrate mkn..tp harapan musnah bila sampai je situ, dia terjg...


buku menu dah br...ms pergi hari tu, buku menu buruk je..agak nya sbb diaorg dah masuk Majalah 3, sbb tu tukar buku menu br kot...:)




muka yg x sabar tunggu mknan sampai...


lamb mandy..lamb dia sedap sbb mcm garing2 sikit...


lamb madghout...

my opinion;
wadi hadramawt lagi bnyk choice dr al rawsha baik dr segi nasi, minuman, bbq nya menu...
dr segi taste, wadi hadramawt sedap sikit dr al rawsha...tp sikit je la beza...tp ada jugak org suka al rawsha nya taste dr wadi hadramawt. masing2 punya tekak kan...

korang tgk majalah 3, 2 minggu lepas kalau x silap. wadi hadramawt ni ada keluar. 1st time tgk cara diaorg masak nasi2 arab ni semua. pakai arang, suhu kena 200'c . kalau less than that, nasi jd x sedap. fuh....dahsyat kan....selama ni tau mkn je...:)

nak bgtau jugak, kat wadi hadramawt ni, kalau korang order menu d bhgn bbq, diaorg akan bg free mullawah(roti arab). roti ni sgt sedap ok..tp hr tu ms 1st time kitaorg pergi, ada jugak order dr bbq punya menu, xde plak dia bg mullawah ni. ms org belanja kat ofis br ni, bnyk gile diaorg bg mullawah ni. ms br2 ni plak, mmg xde bg, so, me tnya la kan..dia kata, kalau u all order menu dr part bbq, dia akan bg je mullawah tu. ala..kalau nak rs pun order je la yg kecik tu...sbb dia ada bnyk saiz. sedap..:)

lepas mkn baru ni, time nak byr tuh, my BIL ternmpak sorg selebriti tgh tunggu wife dia nak byr kat kaunter, dia x sure sapa, then dia tnya me. rupa2 nya AG Hot FM. dia dtg dgn wife dan anak2 dia dan sorg budak lelaki (maybe BIL dia kot sbb tgk muka mcm wife dia je). wife dia cantik...anak2 dia pun cute je..me ni dah tergedik2 nak g bergmbr dgn dia tp sbb ms tu dgn FIL, so, cover sikit la kan...malu pun ada..:)...and kebetulan plak dia parking alphard dia sebelah kereta FIL. so, mmg cuci mata je tgk alphard dia...(kebetulan kami keluar sekali)..

btw, nak inform..al rawsha jalan damai off jalan ampang tu dah xde yea..diaorg dah totally berpindah kat al rawsha kg pandan. so, pd sapa2 yg nak try pergi mkn al rawsha, terus la ke kg pandan ye. betul2 kat bulatan kg pandan.

13 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Comelnya, macam nak cubit je pipi dia. Alo alo bangun tidur , lapar lah tu.

makcik memang peminat tegar kambing ni. Tempat tu cam first time dengar. Nasi tu nampak dia guna 100% beras basmathi, sadap tu.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kalau aku suruh pegi sendiri sure sesat .. mampu cuci mata tgk foods dia yer ..heh..heh

Nana said...

adoi la ana
kita baru ahad lps
ckp ngan amrul
nanti2 kita try nak
mkn sini hehe
tingin je nengok

SyidaGorjes said...

huwaaa....menngapakah diriku masih belum sampai ke sini lagi?sedangkan orang lain dah datang berkali-kali....

Nurull 101 said...

nana, huda 1st tme pegi ar rawsha kg pandan. tu pon adik ipar belanja 1 family mentua dtg dr kedah. diorang ckp, ar rawsha yg sbelum pindah sedap. tp yg dah pindah skrg dah tak sedap dah.

p/s: psl watermark tu, nnti huda sharekan tutorial dlm 1 entry n quotation huda akan emel kay. mgkn lmbt sket, coz tgh design voucher utk blingbuubies n blingbaby wat breastfeeding day. more info, bleh lawat http://www.scriptorybox.com

mama_umar_maryam said...

ana,siyesly zt blm jatuh chenta dgn mknn arab,tp blm cube blm tau kan,haaaaa

maya amir said...

ya ampun..yg tertido dlm keta tu..tembam sungguh... double chin sume abih kuar..hahahah

Ermayum said...

comel nyaaaaaaaaaa aqil tidur

kat mana ni dear wadi ni ?err nanti i google

~ana~ said...

kak ina-nnti kalau jumpa, sila la cubit pipi dia...:)..nasi dia mmg panjang2...puas hati mkn, kalau kakak mkn kambing kat sini, mesti puas hati..bau xde, portion besor..

kak d-ala..mai je la..sekali sekala turun kl, singgah la sini...xde nya sesat..tepi jln ampang tu je..:)

~ana~ said...

nana-nnti pbila amrul balik kl, ajak la pergi isi perut kat sini plak..:)

akak gorjes-kena ajak en suami dan aqid pergi cepat2 sebelum akak bersalin..:)..

huda- alrawsha kg pandan mmg kureng sedap dan mahal sikit compare alrawsha jln damai,ampang.

~ana~ said...

zety-xpe2 mn tau kot2 satu hari nnti ko jatuh cinta utk mknan arab ni, bleh la try..:)


maya-heh3x..dia mmg gitu...:)

ermayum-sila2 google..nnti try la pergi...sedap la bg tekak saya..:)

A D I A said...

i bebaru ni gi sini gak, hari ahad sebaik je kuar kat majalah 3 hari sabtu tu. RAMAI gila and staff pun kelam kabut. pastu takde letrik kejap. hangin2 tul. nasib food sedap pada pendapat tekak i yg tak minat mknn arab ni.

~ana~ said...

adia, xde letrik? hah3x..mesti kelam kabut gile...eh...u bleh masuk erk mknan kat sini..tu la..i pun rs lg sedap dr al rawsha...